"Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить"(М.Форбс).

пʼятницю, 3 листопада 2017 р.

Цікаві факти про комп’ютерні віруси


Цікава інформація про комп’ютерні віруси для дітей і дорослих зібрана в цій статті. Цікаві факти про комп’ютерні віруси 
1. Найчастіше збій операційної системи комп’ютера відбувається через віруси, так як віруси не тільки завдають шкоди системі але можуть бути і не сумісні з системою комп’ютера, що і призводить до різного роду збоїв. 
2. Що ж вміють комп’ютерні віруси? Віруси можуть створювати копії себе, впроваджуватися в інші програми, видаляти файли, блокувати користувача, поширяться по всім носіям (флешки, харди, зовнішні харди і т.п), які ми використовуємо і багато іншого. 
3. У 1981 році був створений перший комп’ютерні віруси під назвою «Virus 1,2,3» і Elk Клонер. 
4. А перші антивірусні утиліти CHK4BOMB з’явилися тільки 3 роки потому ( в 1984 році). 
5. Перша масштабна атака мережного вірусу сталася в 1988 році. Він отримав назву «хробак Морріса». Вірус заразив більше 6000 комп’ютерних систем в США (включаючи дослідний центр NASA) і практично паралізував їхню роботу. Збитки від вірусу Морріса були оцінені в 96 млн доларів. 
6. Фахівці підрахували, що антивіруси застарівають в середньому за 1-2 дні. Тому близько 15% вірусів проникають у комп’ютери, незважаючи на антивірусний захист. Хакери придумують все нові й нові способи заразити техніку. 
7. Щорічно комп’ютерні віруси завдають світовій економіці збитків у розмірі 1,5 трильйона доларів. 
8. Один з найзнаменитіших вірусів називається «Чорна п’ятниця». Цей шкідливий вірус пробирається в комп’ютер, але спрацьовує не відразу. А в той день, коли п’ятниця випадає на 13 число. 
9. Найбільш руйнівним вважається вірус з романтичною назвою «I Love You». Листи з таким текстом приходили людям по всьому світу, починаючи з 2000 року. За любовним визнанням переховувався комп’ютерний вірус, який завдав шкоди світовій економіці в 10 млрд євро. Він вразив більше 3 мільйонів комп’ютерів на планеті, ставши ще й найдорожчим за всю історію. 
10. Найбезпечнішим вірусом вважається Blaster. Він отримав широку популярність завдяки численним згадуванням у ЗМІ. Ніякої небезпеки вірус не несе. На екрані зараженого комп’ютера просто іноді вискакує напис «Біллі, як це можливо? Припини обманювати людей і заробляти гроші». Присвячений він Біллу Гейтсу. Творцеві Blaster не пощастило. Джеффрі Лі Парсон отримав півтора роки в’язниці, за те, що знущався над Біллом Гейтсом. 
11. Найшвидший комп’ютерний черв’як — Slammer, перекладається як в’язниця. За лічені хвилини він заразив 75000 комп’ютерів. 
12. У 1988 році відомий програміст Пітер Нортон зробив цікаву заяву. Він категорично заперечував можливість існування комп’ютерних вірусів і офіційно оголосив їх міфом і порівняв з казками про крокодилів, що живуть у каналізації Нью-Йорка. Однак це не завадило компанії через деякий час створити власний антивірусний проект — Norton AntiVirus.

Джерело: http://dovidka.biz.ua/tsikavi-fakti-pro-komp-yuterni-virusi/ Довідник цікавих фактів та корисних знань © dovidka.biz.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар