"Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить"(М.Форбс).

суботу, 11 березня 2017 р.

Створення першого веб-сайту

- Якою ж була історія виникнення всесвітньої мережі Інтернет, та хто першим створив сайт?

Інтернет зайняв важливе місце в житті сучасної людини. Сьогодні вже неможливо уявити життя без коп`ютера і звичайно ж доступу до Всесвітньої мережі. Мільярди людей ввесь час займаються серфінгом сайтів у пошуках потрібної інформації. Звідки ж береться ця інформація в Інтернеті, яким чином забезпечується можливість її перегляду та хто задіяний у цьому процесі?
Першим винахідником сайтів вважається вчений-фізик Тім Бернерс-Лі. Його основною ціллю було викладення інформації, що стосувалась процесу передачі данних за умов використання протоколу HTTP.
Ще у 1989 році, працюючи в "Image Computer Systems Ltd", Тім пропонує своєму керівництвуідею World Wide Web (World - світ, що стосується всесвіту; Wide - має ширину, інакше кажучи - розповсюджений; Web - павутина, сплетіння) і називає її "Всесвітньою павутиною". Основна ідея цієї концепції заключалася в процесі зв`язування різних гіпертекстових веб сторінок за допомогою гіперпосилань та протоколу передачі данних. 
Раніше вже використовувалися протоколи передачі даних в військовій мережі США ARPANET та університетській мережі NSFNET, котрі стали попередниками Всесвітньої павутини. Саме завдяки ним і з`явився Інтернет.
Але в 1989 році, завдяки Тіму Бернерсу-Лі, протокол почали використовувати для обміну листами, спілкування в реальному часі та перегляді новиних груп. Його ідею  підтримало керівництво і запропонувало проводити над нею експеременти, не виділивши потрібного фінансування. 
Недивлячись на всі складнощі, Тім успішно виконав поставлену перед ним задачу: вінрозробив перший в історії веб-сервер і перший веб-браузер.
В наступному році Тім Бернерс отримав помічника Роберта Кайо, котрий також зробив великий внесок у створення сайтів та розвиток Всесвітньої павутини. Саме завдяки ньому проект почали фінансувати.
Вже 6 серпня 1991 року Тім в новинній групі alt.hypertext вперше заявив про створення ним World Wide Web. Він також дав посилання на перший сайт в інтеренеті.  Веб-ресурс був доступний за адресою http://info.cern.ch/ і містив інформацію, що визначала поняття всесвітньої павутини. Ось його вигляд:


А за цим посиланням, можна побачити архівну копію першого веб-сайту. 
За матеріалами http://webresult.com.ua/about-sites

Немає коментарів:

Дописати коментар