"Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить"(М.Форбс).

середу, 25 листопада 2015 р.

Цікаві факти про комп'ютерні віруси


Цікаві факти про комп'ютерні віруси

Сьогодні ніхто не може обійтися без комп’ютерів. Наведемо цікаві факти про комп’ютерні віруси — ця тема досить актуальна.
Статистика говорить, що в розвинених державах комп’ютер у третини інтернет-користувачів, як мінімум, щорічно атакується комп’ютерними вірусами.
Зараз регулярно проводиться всесвітній чемпіонат з антивірусної боротьбі.
PC Today — з популярним комп’ютерним журналом з Англії в 1990 році трапився вражаючий казус. До кожного з проданих 50000 примірників цього журналу була прикладена безкоштовна дискета. Потім виявили, всі вони містили віруси.
За оцінками експертів щорічний збиток від вірусів в комп’ютерах обчислюється півтора трильйонами американських доларів.
Співробітники Лабораторії Касперського прогнозують підвищену активність і небезпеку вірусів, що містяться в Інтернет-іграх. Це ще один аргумент на користь утримання від таких онлайн-ігор, особливо на робочому місці. І жорсткий диск буде ціліше і начальство оцінить.
Цікаві факти про комп'ютерні вірусиГоворячи про цікаві факти про комп’ютерні віруси згадаємо — першопрохідцями в справі створення комп’ютерних вірусів вважаються програмісти з Пакистану. Не захотівши, щоб їх програми використовувалися безкоштовно, вони почали постачати свою розробку вірусом, що починала шкідництво при спробах скопіювати програму.
На боротьбі з вірусами розвинулася галузь економіки, де на продажах програм для боротьби з вірусами виручають щорічно близько $ 2 млрд.
Самим нешкідливим порахували вірус з назвою «Blaster», він же — Lovesan, Lovsan, він же — MSBlast. Пік епідемії цього «хробака» припав на серпень 2003 року. Все почалося з виявлення уразливості в ОС Windows, обумовленої переповненням буфера. В результаті з’явилися програми-віруси, найбільш відомим представником і став «Blaster». Потрапивши в комп’ютер, цей черв’як формує довільні IP-адреси, а потім вже розшукує різноманітні уразливості в обчислювальній системі своєї жертви. Після цього, заразивши електроніку, повторював цикл.
На згадку фахівців буквально врізався вірус з назвою «Чорна п’ятниця». Після потрапляння в систему підступний вірус затаюється, а активізація відбувається в п’ятницю, яка випадає на 13-е число.
Цікаві факти про комп'ютерні вірусиЕксперти стверджують, що через швидку появу нових вірусів порядка 15% з них все ж проникають в комп’ютери, долаючи антивірусний захист.
Найшвидшим вірусом у світі вважають Slammer, що перекладається — в’язниця. Свого часу йому знадобилося всього кілька хвилин для зараження понад 75000 систем.
Датою першої грандіозної мережевої атаки вважається 1988 рік. Тоді «хробак Морріса» вразив 6000 обчислювальних систем в Сполучених Штатах, паралізувавши повністю їх роботу. У числі постраждалих опинився і космічний центр NASA. Тоді фінансовий збиток від вірусу склав $ 96000000.

За матеріалами сайту http://cikavo.net/

Немає коментарів:

Дописати коментар