"Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить"(М.Форбс).

середу, 25 листопада 2015 р.

Цікаві факти про комп'ютери


Цікаві факти про комп'ютери

Комп’ютери широко використовуються і на виробництві, і в побуті. Наведемо цікаві факти про комп’ютери:
1. З ініціативи Теда Кекатос — системного адміністратора в США став відзначатися нове професійне свято — День подяки системному адміністраторові. За задумом автора ідеї хоч раз на рік системні адміністратори повинні відчути вдячність від користувачів.
2. Мало кому відомо, що існують локальні мережі, що складаються з великого числа з’єднаних між собою комп’ютерів. Прикладом такої системи служить мережа з 6000 ПК, обслуговуюча адронний коллайдер.
3. Згадуючи цікаві факти про комп’ютери, слід нагадати — першу програму, написана Біллом Гейтсом, вийшла занадто великою для пам’яті персонального комп’ютера того часу. ПК мав всього 16 Кб оперативної пам’яті, для програми Гейтса було потрібно 34 Кб. 
Цікаві факти про комп'ютери4. Серед найпотужніших комп’ютерів світу лідирує IBV Roadrunner. Цей «супермозок» працює в Міненерго США. За офіційними даними його використовують при проведенні різних наукових і фізичних досліджень.
5. Цікаво відзначити, що стандартний комп’ютер рідко завантажується на повну потужність. Більше половини часу він працює в половину своїх можливостей.
6. Батьком смайлика — забавного значка, вважають Скотта Фолмана, який використав 19 вересня 1982 такі символи при спілкуванні в мережі комп’ютерів університету Карнегі Меллона. 
Цікаві факти про комп'ютери7. Для користувачів комп’ютерів важливе використання пароля для захисту комп’ютерів і файлів. За проведеними опитуваннями більшість користувачів в якості пароля використовують найпростіші комбінації цифр — 12345, 77777, 11111 або 55555. Трохи більше 4% в якості пароля застосовують сам логін.
8. До найпопулярніших причин поломки комп’ютерів відносяться: попадання рідини на клавіатуру, а також нестабільна напруга в електромережі.
9. Після винаходу накопичувача інформації CD перед розробниками постало питання про його обсяг. Було вирішено, що обсяг CD повинен вміщати Дев’яту симфонію Бетховена, звучання якої дорівнює 72 хвилинам.
Цікаві факти про комп'ютери 10. За статистикою щодня на стандартну комп’ютерну мережу відбувається більше 20 вірусних атак.
11. У наш час електронною поштою користуються багато, і часто при цьому доводиться видаляти спам. За минулий рік виявлено більше 22 мільярдів листів із загальним обсягом 86,7 терабайт, що містять спам. Це становить 94% від загальної кількості електронних листів.
12. Підраховано — якщо Білл Гейтс буде платити по 1 долару за кожне «зависання» «Windows», то Microsoft через 3 роки збанкрутує. 
Цікаві факти про комп'ютери13. Обстеження показують, що службовці протягом робочого дня витрачають на комп’ютерні ігри більше півмільярда годин, завдаючи при цьому шкоди продуктивності роботи в 10 мільярдів доларів. І це без урахування часу, який проводиться в інтернеті з особистими цілями!
14. До числа подвигів в комп’ютерній сфері відносять працю Мішеля Сантела, який передрукував наосліп на ПК більше 64 книг, що містили 3 мільйони слів. Відзначимо, що тексти цих книг були написані на різних мовах.
15. Символічно для нашого часу те, що в 1982 році Людиною Року за версією журналу «Time» був визнаний «Комп’ютер».

За матеріалами сайту http://cikavo.net/

2 коментарі: